Direktlänk till inlägg 17 april 2008
Pelargon-cheesecakeBotten
Ca 250 g krossade Digestivekex
100 g smör
Blanda kex och smör. Tryck ut i en form
med avtagbar kant. Grädda mitt i ugnen
ca 5 min i 200°.Nedre fyllning
300 g hallon och blåbär (halvt tinade)
spara några till dekoration
500 g philadelphiaost
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal
+ saften av en halv citron
10–12 st strimlade doftpelargonblad
av citrondoftande sorter t ex
’Citronella’, ’Frensham Lemon’,
’Mabel Grey’ eller P. crispum
’Variegatum’.Kör ingredienserna i en mixer och häll
dem i formen. Grädda i 200° i nedre
delen av ugnen i ca 30 min. Låt sedan
kakan svalna ordentligt.
Övre fyllning
5 dl crème fraiche
2 msk socker
2 msk vaniljsocker
Rör ihop ingredienserna ordentligt och
bred över denna sista fyllning över föregående
fyllning. Grädda ytterligare i
5 min. Låt sedan kakan kallna.
Dekorera med bär och pelargonblad.
Har klippt håret idag i min nya hemby. Nöjd med resultatet. ...
Vem känner inte igen sig? http://fredrik.cafe.se/mina-ursakter-for-den-sparsamma-blogguppdateringstakten/ ...
Jag kan bli galen på alla dessa val...elavtal, mobil, telefonabbonemang, internetuppkoppling... När jag flyttade upp igen så fattade inte jag att jag kunde tagit med mitt avtal. Nä, jag hamnade på nåt dyrt tillsvidareavtal! Men det lokala elbol...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|